zaterdag 20 oktober 2012

VERJAARDAG

De afgelopen twee weken waren weer super! Hier even een update!

Vorige week was het thema 'Gods stem verstaan en de Heilige Geest'. Wat we hier vooral van geleerd hebben is dat God altijd en overal tegen ons wil praten. Dit kan Hij doen door de Bijbel, of door een gedachte of door dingen die andere mensen tegen je zeggen, of door een beeld dat je in gedachten krijgt en God heeft nog veel meer manieren om tot ons te spreken! God wil graag contact met ons omdat Hij de relatie die Hij met ons heeft wil onderhouden! 
Deze week hebben we het over 'Identiteit' gehad, Ada Bruijnes sprak hierover. We hebben deze week gebroken met leugens die we over onze eigen identiteit geloofden door deze op een spiegeltje te schrijven en deze vervolgens kapot te slaan. Daarna hebben we een nieuw spiegeltje gekregen om daar de waarheid over onszelf op te zetten, zoals bijvoorbeeld 'Ik ben geliefd!'.

Vorige week vrijdag hadden we het Lovefeast. We hadden een diner met de hele basis, we kregen heel lekker uitgebreid eten! Daarnaast hebben we gezongen en hebben we Afrikaans gedanst! Wij als Nederlanders moesten wel veel moeite doen om de Afrikaanse swing erin te krijgen!

 

Vorige week zaterdag was ik jarig! Jelle had de kamer versierd en beneden was de keuken en 'mijn' stoel versierd! Zaterdagochtend en zondagmiddag is er visite geweest, dit was erg gezellig, ook leuk om iedereen even te laten zien waar we nu wonen! Zaterdagavond zijn we uit eten geweest in een pannenkoekenrestaurant, dit was lekker. Ook hebben we zaterdagavond mijn verjaardag hier met de groep gevierd, we hebben wat spellen van de Lama's gedaan, erg grappig!



Verder zijn we al een klein beetje begonnen met de voorbereiding van de outreach. We hebben namelijk al twee keer een clownsworkshop gehad. Zie hieronder onze prachtige outfits!

 
Twee weken geleden hadden we ook een 'Faith Project'. We moesten toen € 1996,50 ophalen voor een nieuwe oven. We hebben eerst een collecte gehouden in de klas en zouden daarna acties gaan doen om geld op te halen. We moesten bidden om aan God te vragen wat we in de collecte mochten doen, de collecte bracht €2005,- op! Dus iedereen had goed naar God geluisterd ;) en we hoeven dus geen acties meer te doen! De nieuwe oven komt binnenkort!

We doen hier af en toe een heel leuk spel: sardientje, echt heel grappig! Iemand moet zich verstoppen en dan moet de rest zoeken. Degene die de verstopte persoon heeft gevonden, moet dan daarbij op die plek komen zitten. Zo hebben we al eens met 7 personen in een kast gestaan en Jody had zich in de keukenkastjes verstopt, zoals je hieronder ziet.


Volgende week gaan we naar Amsterdam! De week gaat dan over evangelisatie, 's ochtends hebben we les en 's middags zullen we het in praktijk gaan brengen in Amsterdam.

Bedankt voor alle leuke kaartjes, mailtjes en berichtjes die we van jullie krijgen! We vinden dat erg leuk om te lezen!! Hopelijk willen jullie ook dit keer weer meebidden met ons, er staan weer een paar nieuwe gebedspunten bij!

2 opmerkingen:

  1. Jeej! Leuk om weer zo'n enthousiast verhaal te lezen en te weten dat jullie het nog steeds goed hebben daar op heidebeek :) Dacht vanmiddag nog aan jullie en bedacht dat er al tijdje geen nieuwe blog was geweest..maar leuk dat ie er nu is!!! :) Een goede tijd komende week in Amsterdam! Slapen/logeren jullie dan n week op de basis daar?! Liefs vanuit Brussel! M&D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjonge wat heerlijk om jullie verhalen te lezen. Spannend dat jullie begonnen zijn met de voorbereiding van Outreachproject, super leuke outfits. Zo te horen heeft Jody een leuke verjaardag gehad, das fijn. Jody heb je mijn E-card nog gekregen via de mail? Heel veel succes en plezier in Amsterdam met de evangelisatie. Veel Liefs

    BeantwoordenVerwijderen