zondag 28 oktober 2012

EVANGELISATIE AMSTERDAM

Vorig weekend zijn we lekker wezen wandelen in het bos en op de heide. Echt mooi al die verschillende kleuren! 
 


 
 
 
 
 








We zijn sinds vrijdagmiddag weer terug uit Amsterdam! We hebben echt een hele leuke week gehad. 's Ochtends hadden we les over evangelisatie. Hier hebben we geleerd over verschillende manieren van evangelisatie en hoe je gesprekken met mensen aan kunt gaan. 's Middags gingen we dit in praktijk brengen, er waren verschillende dingen die je kon doen. Je kon met een whiteboard met daarop een vraag de straat op, je kon koffie uitdelen aan daklozen en je kon naar de pannakooi, waar je met jongeren uit de buurt ging voetballen en kletsen.
 
 
We hebben ook een middag een treasurehunt gedaan. In het Nederlands heet dit schatzoeken. Je gaat dan op zoek naar een persoon die je moet aanspreken, maar voordat je dat doet vraag je eerst of God je wil laten zien welke persoon je moet aanspreken. Er was bijvoorbeeld een jongen uit onze groep die het idee had dat hij van God op zijn papiertje moest schrijven 'bruine jas en Tim'. Ja, vind die persoon maar eens in Amsterdam. We kwamen toen op een pleintje aan en daar stond een jongen met een bruine jas, de jongen uit onze groep liep daar naartoe en vroeg of hij toevallig Tim heette, dit was het geval. De jongen kon hem toen laten weten dat God naar Hem op zoek was en dat God Hem wilde laten weten dat Hij van hem hield.
Op zijn papiertje stond verder nog 'brug, school, koelkast en enkel'.. Je vraagt je dan af, ja wat moet je daar nou mee. Maar we vonden een brug, daarbij zat een school, in de school stond een koelkast en bij die koelkast stond een vrouw. Toen vroeg degene die dit op zijn briefje had staan of ze misschien last van haar enkel had, dit was het geval! Ze vertelde dat ze net op het toilet om een teken van God had gevraagd, dus voor haar was het echt bijzonder dat wij haar op dat moment hadden 'gevonden' en dat we haar konden laten weten dat God van haar houdt!
Hier even een foto van het gebouw waarin we zaten, we zaten tegen over het scheepvaartmuseum en Nemo..


 
Toen we vrijdag terugkwamen uit Amsterdam waren al onze deuren ingepakt door een paar studenten van een andere opleiding van Jeugd met een Opdracht. Ook hadden ze een heel moordcomplot uitgebeeld.. Ze waren hier de hele week al mee bezig geweest en hadden steeds hints op facebook geplaatst. Dit vooral om ons op de kast te jagen, door de hints leek het namelijk net alsof ze al onze dekbedden uit de kamers hadden gehaald en dat ze onze bedden vol pepernoten hadden gegooid, maar dat viel mee! Hier even wat foto's van onze thuiskomst:



Afgelopen week zijn dus ook de outreachlocaties bekend geworden. Er was ons gevraagd om te bidden voor naar welke outreachlocatie we mochten gaan. De eerste keer kregen we hier niet echt duidelijkheid over, aangezien Jelle het idee had dat we naar Brazilië moesten en ik dat had Oost-Europa in gedachten, door een bijbeltekst die ik had gelezen. En onze persoonlijke voorkeur was Indonesië. We hadden dus geen idee waar we naartoe zouden moeten gaan. Toen bleek dat er te weinig mensen waren voor Oost-Europa werd ons gevraagd om er nogmaals voor te bidden, we kregen geen grote tekens ofzo, maar we kregen er wel rust over om daarheen te gaan, dus dat hebben we toen opgegeven. Het duurde toen nog even voordat de locaties bekend werden gemaakt aangezien de groepen qua jongens/meiden nog niet goed waren verdeeld, uiteindelijk is het andere getrouwde stel dat hier DTS doet bij ons in de groep gekomen, erg leuk!! En nu kunnen de voorbereidingen dus beginnen, als het goed is gaan we deze week starten met het oefenen van dans en drama. Verder moeten wij natuurlijk nog even shoppen voor dikke winterkleren en snowboots, want het kan daar behoorlijk koud worden!
 
Deze week gaan we het hebben over geestelijke strijd, aanbidding en gebed. We hebben al te horen gekregen dat het een week gaat worden waarin we heel veel in de praktijk gaan oefenen!

2 opmerkingen:

  1. Tof verhaal weer! Mooi verteld en bijzonder!
    Ik vraag me alleen af wie die papiertjes maakt met de schatten erop zegmaar.. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Jody en Jelle. Bedankt voor jullie sms. Sorry voor mijn late reactie, maar ik was deze week druk met werken. En vorige week zat ik samen met mijn ouders een midweek in Londen. Wat spannend dat jullie naar 3 verschillende landen gaan. Je weet maar nooit wat er allemaal op jullie pad komt. leuk verhaal over het schatzoeken in Amsterdam.

    Veel Liefs Rosa

    BeantwoordenVerwijderen