zaterdag 6 oktober 2012

TWEEDE WEEK

De tweede week zit er inmiddels op! We hebben een leuk, drukke week gehad! Maandag kwam de nieuwe spreker, Bill Payne uit Canada. Deze man was minder praktisch, maar meer een leraar waarvan je heel veel info krijgt, interessant!

Bill Payne heeft deze week gesproken over 'Het karakter van God'. Hij heeft het onder andere gehad over waarom God ons geschapen heeft. God heeft ons niet gemaakt om Hem te dienen of zodat Hij alle eer krijgt. Hij heeft ons gemaakt voor liefdevolle relaties met elkaar. God wil ons dat niet onthouden, aangezien Hij weet hoe fijn zulke relaties zijn, Hij heeft namelijk zelf ook een liefdevolle relatie met Jezus en de Heilige Geest. Hij houdt net zoveel van ons als van Jezus, 100% en onvoorwaardelijk.
Verder heeft hij gesproken over het hart van God. Gods hart huilt met ons mee wanneer we pijn en verdriet hebben! God heeft al het pijn en verdriet in de wereld nooit gewild! Zoals hierboven al genoemd wil hij dat mensen liefdevol met elkaar omgaan!

Naast de lessen hebben we deze week ook andere dingen gedaan. We hebben voor het eerst smallgroups gehad. In dit groepje praten we door over de lessen en over dingen die ons bezig houden. Ook zal er elke week iemand een klein preekje houden, over een onderwerp dat hem/haar aanspreekt! Dit om zo alvast te oefenen voor de outreach, want tijdens de outreach gaan wij waarschijnlijk ook preken in kerken. Verder wordt er elke week voor iemand anders gebeden.

Deze week hebben we ook voor het eerst geëvangeliseerd in Apeldoorn. Dit deden we op een leuke, niet opdringerige manier. We hadden een whiteboard bij ons met daarop een vraag, bijvoorbeeld: 'Wat zou jij aan God willen vragen?' of 'Waarom ben jij hier op aarde?'. Mensen konden hun antwoord op het board schrijven en als ze dat wilden konden ze daarover met ons gesprek. We hebben een aantal hele gave gesprekken gehad!

Verder zijn we deze week met bijna de hele groep uit eten geweest bij de chinees. Dit was erg gezellig. We waren de enigen in het restaurant, dus op het eind konden we ons even te buiten gaan met gooien van vliegtuigjes en van die warme doekjes om je handen mee schoon te maken :)!
 
Afgelopen weekend zijn we met het grootste gedeelte van de groep wezen picknicken op de heide, aangezien het de verjaardag van Elise was. We hebben daar veel leuke foto's gemaakt! Femke heeft die dag nog een mooie verjaardagstaart gemaakt voor Elise!  
Jelle heeft die zondag samen met twee anderen voor de hele groep gekookt.
 


 


 
Dit weekend hebben we gezellig samen film gekeken, we hebben hier van die relaxte stoelen en een beamer, dus het lijkt net een bioscoop! Verder zijn we dit weekend bezig geweest met ons huiswerk en Jelle is 's avonds nog even met een paar jongens naar een cafeetje in Epe geweest. Vandaag doen we lekker rustig aan. Vanavond is 'de Happening', dit is een dienst die door Jeugd met een Opdracht wordt georganiseerd, maar iedereen van buitenaf is ook welkom. Lijkt het je leuk om een keertje mee te gaan, laat het dan maar even weten!
 
Nogmaals, als je mee wilt lopen met de open dag op 20 november, of die hele week, laat het ons dan z.s.m. weten!
 
Wij zien uit naar aankomende week! Het thema van de week is 'Heilige Geest en Gods stem verstaan'. Eind van de week, op vrijdagavond hebben we het 'Lovefeast'. Dit is een gezellige avond, met de hele basis, waarop we onder andere samen gaan dineren!
 
We zouden het fijn vinden als jullie met ons mee willen bidden, onder het kopje 'Gebedspunten' staan weer een paar nieuwe punten!

2 opmerkingen:

  1. J'tjes!

    Tof! Mooie dingen geleerd :) Ik heb vannacht gedroomd dat jullie naar Wit-Rusland gingen op DTS, maar in mijn droom had Wit-Rusland een blauw/gele vlag, dus dat klopt dan weer niet helemaal. Misschien gaan jullie wel naar Oekrïne! En misschien ook wel heel ergens anders heen, haha. Had van de week gesprek met een van de studenten en die had een vriendin die nu een DTS in Amsterdam doet.

    Ik ben er bij he 20 november, ben zeer benieuwd! Harmienke was vorige week donderdag op Heidebeek, en ze keek stiekem de klaslokalen in om jullie te zien, maar ze wist ook niet precies hoe jullie er uit zien, dus het was niet gelukt. Maar jullie worden in de gaten gehouden hoor, haha! :)

    Dat was zo ongeveer het grootste nieuws vanaf deze kant. Veel plezier vanavond en succes komende week weer!

    Liefs, Moniek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie belevenissen! Volgens mij hebben jullie ook wel een hoop lol!
    Lijkt mij ook wel tof om een dagje mee te lopen! Misschien kan ik Moniek met een webcam op laten lopen.. :p
    Toffe manier ook van evangeliseren .. :)
    Zet hem op! Groeten uit Zuid Afrika

    BeantwoordenVerwijderen