woensdag 18 december 2013

SALAMAT MALAM

Hier even wat foto's om een impressie te geven van wat we hier doen!
 
 
We waren uitgenodigd op een bruiloft van mensen die we niet kenden en mochten daar zingen voor een half uurtje. De man en vrouw links op de bank zijn de bruid en bruidegom.. Ben ik even blij dat Jelle niet zo'n mooi jasje had op onze bruiloft :)!
 
 
 
We hebben inmiddels al wat huisbezoeken gedaan in de sloppenwijken. Ons eerste huisbezoek was bij een oud vrouwtje dat een paar maanden geleden tot geloof was gekomen, zo gaaf! We mochten voor haar bidden, haar bemoedigen en we hebben voor haar gezongen.
In sommige sloppenwijken leven heel veel transgenders, we hebben een paar huisbezoeken gedaan bij hen en hebben voor hen kunnen bidden. Eén van de transgenders, Eddy, besloot tijdens ons bezoek dat hij niet meer als transgender wilde leven (velen leven alleen zo om geld te verdienen). Eén van onze contactpersonen heeft Eddy in huis genomen en hij helpt hem met het vinden van een normale baan en leert hem meer over het geloof.
Wij hebben ook een dienst voor de transgenders gehouden en in de dienst konden we hen bemoedigen, een boodschap delen, voor hen bidden en samen met hen God aanbidden.
 


 

 
In de sloppenwijken komen we ook veel kinderen tegen. Het meisje op de twee foto's hierboven zat onder de schurft en werd vermeden door alle kinderen en volwassenen, ze keek zo verdrietig. Samen met één van onze contactpersonen hebben we medicatie en shampoo en dergelijke gehaald en hebben we haar gewassen en haar wond verzorgd. Ze had namelijk een wond omdat ze door een trein was geraakt die dwars door de sloppenwijk rijdt.
Onze contactpersoon gaat verder contact met haar onderhouden. Haar moeder is niet meer in beeld, haar vader gebruikt drugs, haar oma zorgt voor haar. Heel triest! We hopen en bidden dat ze in ieder geval van haar schurft zal genezen, zodat ze weer normaal met de andere kinderen kan spelen!
 


Het huis waar we verblijven, met enkele huisdieren, salamanders, kakkerlakken, etc.


De file waar we elke dag enkele uren in staan!


Er is hier ook hier en daar nog wat van de Nederlandse overheersing terug te vinden! Hier gaan we nog een keer een lekker taartje halen :).
 
De komende paar dagen gaan we weer naar de sloppenwijken om  onder andere huisbezoeken en kinderwerk te doen. Daarnaast zullen we naar universiteiten en jeugdgroepen gaan om getuigenissen te geven, te preken en ons drama te doen.

Salamat malam!!

5 opmerkingen:

  1. Super leuk om een berichtje van jullie te lezen en foto's te zien! Wat een mooie dingen hebben jullie al meegemaakt, gaaf! Veel zegen en succes! Liefs uit Zeist!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi om te zien, zo herkenbaar. Geweldig dat jullie dit doen. Groeten Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gave update! Goed bezig daar, echt super hoe jullie het geloof lekker praktisch kunnen uitleven. Ook hoe jullie zo'n groot verschil in het leven van dat meisje met schurft hebben gemaakt. Gaaf! Zet'em op, ook tussen de kakkerlakken in de o zo lange file's... Groetjes! Jette en fam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. super mooi verhaal, blij dat jullie het naar jullie zin hebben

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Jelle en Jody. Hoe gaat het jullie?Bevalt Indonesie een beetje?Hoe vieren jullie de kerst?Gezegende kerstdagen en een gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen