zondag 27 januari 2013

WEER EVEN TERUG IN BOEDAPEST

We zijn gisteravond weer gearriveerd in Budapest. We hebben een goede reis gehad, met in het begin nog veel sneeuw op en langs de weg. Toen we hier aankwamen stond er een heerlijke Indische maaltijd voor ons klaar! Ook is het nieuwe busje er. Jette haar ouders zijn deze komen brengen, inclusief wat andere lekkere dingen, voor Jelle zat er ook zijn bestelde zak chips bij! Gisteravond hadden we nog even een schrikmomentje, want om 11 uur hoorden we buiten een busje starten. Toen Jelle uit het raam keek bleek het ons nieuwe busje te zijn.. Dus Jelle rende naar de woonkamer toe, daar werd verteld dat Arlen had besloten de bus nog even binnen het hek te zetten, dus hij reed in het busje..
 
Tweede rang bij de film in de auto
 
 
Afgelopen dagen hebben we nog afgesproken met de vrienden die we gemaakt hebben en hebben we meer kunnen delen van het evangelie. De mensen van Jeugd met een Opdracht in Uzice, nemen het contact dat wij hebben gelegd over. Zij zullen nog vaker afspreken met de mensen die wij hebben ontmoet en zo krijgen zij de mogelijkheid om nog meer te leren over wie Jezus precies voor hen wil zijn.
Deze week zijn we ook twee dagen naar een activiteitencentrum geweest voor lichamelijk beperkte personen. We hebben met hen koekjes gebakken en hebben kaarten gemaakt, ook hebben we een avond muziek gemaakt met hen en zij hebben voor ons gezongen en gespeeld. Jelle en ik waren er de muzikale avond niet bij, maar we hoorden dat er een blinde jongen bij was, die ook voor 80% doof was en die heel mooi gitaar kon spelen en zingen, bijzonder! De mensen van Jeugd met een Opdracht die in Servië werken zullen in de toekomst vaker naar dit centrum gaan om engelse les te geven.


 
Verder zijn we afgelopen week naar de oude stad geweest, waar we net als op de berg met het kruis, een heel mooi uitzicht hadden. We hebben daar voor de stad gebeden en voor het werk dat Jeugd met een Opdracht doet in de stad.
 
Oude en nieuwe stad

 
We hadden deze week onze eigen bakkerij, we hebben met z'n allen appels geschild en daarna hebben Esli en Amy 11 appeltaarten gebakken. Deze hebben we uitgedeeld aan vrienden en buren van de basisleiders, gewoon als aardigheidje, de mensen waren er erg blij mee! Jelle en ik zijn allebei bij een gezin binnen gevraagd voor de koffie, echte sterke turkse koffie.. Jelle vond het lekker, ik iets minder..
 




















Deze week hadden we ook een vrije dag, we zijn toen naar Zlatibor geweest, dit is een dorpje met allemaal kleine winkeltjes en je kunt er skiën, helaas waren wij er op de dag nadat het de dag ervoor 18 graden was geweest, dus veel sneeuw was er niet meer over, maar we hebben toch nog een heuvel gevonden om van te sleeën. Ook hebben wij gisteren, samen met de familie Stoltzfus, tussen het inpakken door nog gesleed in de buurt van ons huis, er was namelijk weer nieuwe sneeuw gevallen. We hadden na even zoeken een hoge en steile heuvel gevonden en we gingen lekker hard naar beneden!

 
 
Jelle met zijn nieuwe kapsel, 2 euries :)!



 
Hier nog even het filmpje van de sneeuwpop die Alex en Arlen aanviel, het lukte de vorige keer niet om die op de blog te plaatsen.
 
 
Maandag vertrekken wij richting Tirgu Mures. We zullen daar onder andere met zigeuners gaan werken en in ziekenhuizen, wij hebben er zin in!! Bedankt voor jullie gebed! Er staan weer een paar nieuwe gebedspunten op de site.

2 opmerkingen:

  1. Hey Jelle en Jody!
    Leuk om weer een up-date te lezen en foto's te zien! Mooi "actie-filmpje" van jou, Jody... Met één hand! Wow! :-)
    Goede reis alvast naar Roemenië! Heb een leuke tijd daar.
    Hier alles goed. Stefan net terug uit Indonesië. Hij heeft een leuke en goede pastoral visit gehad daar.
    Groetjes uit Epe!
    Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Jelle en Jody. Ik vind het leuk om jullie berichten te lezen en op de hoogte te blijven van jullie avonturen. Gaaf filmpje van jou Jody, jammer dat jullie niet konden skiën. Al de appeltaarten... pfff wat een werk. Ik hoop dat al dit appeltaarten van jullie lekker gesmaakt hebben. Goede en gezegende reis naar Roemenië. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen