woensdag 2 juli 2014

SUPPORT

http://jorienzeef.files.wordpress.com/2014/06/2014-05-24-15-22-261.jpgAfgelopen maanden hebben we in Support gewerkt (ondersteunende taken). Jelle heeft alle promotie activiteiten van Jeugd met een Opdracht Nederland gecoördineerd. Hij heeft zelf ook meerdere keren gepromoot op onder andere Opwekking, Soul Survivor en op de EO-Jongerendag. Het is gaaf om jongeren enthousiast te maken bijvoorbeeld de DTS. Veel jonge mensen willen hun geloof graag actief uitleven en willen graag ontdekken en leren hoe ze dat kunnen doen. Een DTS of een korte zendingsreis in de zomer zou ze hier een stapje verder in kunnen helpen. Wanneer jezelf wilt groeien in je relatie met God en wanneer je eens wilt ervaren hoe een DTS eruit ziet, dan is er deze zomer de korte versie van de DTS, de Discipelschap Zomer Cursus. Deze cursus duurt drie weken en begint op 26 juli. Er is nog plek, dus lijkt het je leuk? Geef je dan op. www.ywamheidebeek.nl/dzc. 
 


Jody heeft de afgelopen periode in de crèche gewerkt. Op Heidebeek was een Generation DTS bezig, dit is een DTS voor gezinnen. 's Ochtends konden de ouders lessen volgen en paste Jody met twee anderen op de kinderen. In deze periode hebben we de kinderen mogen leren dat Jezus veel van ze houdt. Ook hebben we het gehad over naar elkaar omzien en elkaar helpen. Het was leuk om te zien dat de kinderen elkaar echt gingen helpen. Dit is ook iets wat ze nu op hun outreach kunnen doen, de mensen daar helpen. 
Met kinderen heb je ook altijd leuke momenten, kinderen die vragen of Jelle de vader van Jody is, kinderen die elke ochtend danken voor de grote en kleine dieren en kinderen die tegen een grote vrouw zeggen 'als u een man was, dan had u wel Goliath kunnen zijn'. Op dit moment zijn de kinderen met hun ouders op outreach. Kinderen kunnen echt deuren openen, waardoor er contacten ontstaan waar de ouders op verder kunnen bouwen.

Kinderen openen deuren op outreach

Op dit moment zijn we alweer druk bezig met de voorbereiden voor de nieuwe DTS. We hebben onder andere aanname gesprekken met studenten. Het is leuk om de studenten alvast te ontmoeten en ze een beetje te leren kennen, voordat we vanaf september zes maanden intensief met ze optrekken. Zes maanden waarin ze groeien in hun relatie met God en zes maanden waarin we God aan het werk zullen zien in onder andere de levens van de studenten en op outreach. God kan mensen echt veranderen en harten aanraken! Maar voordat deze gave, bijzondere en intensieve periode begint moet er nog veel voorbereid worden, bidden jullie mee voor een goede voorbereidingstijd?
 
http://jorienzeef.files.wordpress.com/2014/06/dsc01147.jpghttp://jorienzeef.files.wordpress.com/2014/06/dsc01187-e1401730861200.jpg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten