dinsdag 26 februari 2013

WE KOMEN NAAR DIEVER!!

De tijd vliegt om! We zijn nu alweer bezig met het evalueren van de hele outreach in Praag, nadat we vorige week afscheid hebben genomen in Roemenië! De basis had de laaste dag een afscheidsfeestje voor ons georganiseerd, we hebben traditioneel Roemeens eten gehad. Aankomende donderdag rijden we weer terug naar Nederland en zondag komen we een presentatie geven in Diever in de kerk!! Dan nog één weekje met lessen en afsluitende dingen op Heidebeek en dan is de hele DTS afgelopen..
Maar de afloop van de DTS betekent niet dat het ook is afgelopen met het delen van de liefde van Jezus. Jelle was gistermiddag in het winkelcentrum aan het wachten op mij en vroeg God of er iemand op zijn pad mocht komen met wie hij over Hem kon praten. 100 meter verder liep hij een jongen tegen het lijf die folders uitdeelde. Met deze jongen heeft Jelle het evangelie kunnen delen!

Hier in Praag zijn we dus vooral bezig met het evalueren van de outreach, maar er is ook tijd voor leuke en ontspannen dingen. Arlen heeft ons een tour door de stad gegeven waarbij we alle mooie touristische plekjes hebben bekeken. Verder hebben we gebadmintond en morgen gaan we waarschijnlijk met z'n allen skiën! Gisteravond hebben we met elkaar gesproken over de hoogtepunten van de outreach er zijn heel veel dingen genoemd. Enkele hoogtepunten van Jelle waren: het gesprek met de jongen van gisteren, de gesprekken in het koffiehuis in Budapest en om het pionierswerk in Servië te zien. Hoogtepunten van mij mij waren: het kinderwerk in Corbesti, het bidden op de heuvels voor de verschillende steden, de gesprekken in Servië met twee meiden die hun leven uiteindelijk aan Jezus gaven en de sandwichruns in Budapest.





 

De laatste week in Roemenië hebben we ook niet stilgezeten! We hebben weer veel van de dingen gedaan die we de weken daarvoor ook hadden gedaan: TBC- en oncologieziekenhuis, koffiehuis, verven en scholen bezoeken. Op de scholen geven we zoals al eerder gezegd vooral engelse les, doormiddel van die lessen wordt er contact gelegd met de studenten en worden ze bijvoorbeeld uitgenodigd voor het koffiehuis. Er wordt dus niet direct geëvangeliseerd. Wel hebben we de studenten over onze cultuur kunnen vertellen, zo'n 800 studenten weten nu dat onze koningin gaat aftreden, dat iedereen in Nederland een fiets heeft en dat wij de lekkerste kaas maken! 
 
Daarnaast zijn we weer naar een jeugdgroep geweest waar ik heb gesproken over het verstaan van Gods stem. Hier moest ik wel een lange rok aan!



Ook hebben we een klusdag gehad samen met de basis, we zijn vooral bezig geweest met het schoonmaken van de basis.



Eén middag zijn Sara en ik nog terug geweest met wat mensen van de basis om kledingpakketten uit te delen aan de mensen daar. Ze waren er heel erg blij mee!!





Verder zijn we naar een vrouwenavond geweest voor vrouwen die kanker hebben of hebben gehad, deze vrouwen kregen een heerlijk diner aangeboden en wij hebben ze door dans, drama en korte toespraken mogen bemoedigen.


 
Weetjes:
  • Is onderstaand huisje een wachthok of openbaar toilet?
  • Toen we van Roemenië naar Praag gingen, moesten we door Slowakije heen rijden, Jelle ging uit zijn dak!
  • Wanneer we met het busje rijden eten we heel veel.. Het begint rond 9 uur 's ochtends, dan worden de eerste zakken chips, snoep en koekjes al tevoorschijn gehaald, aan het einde van de rit kunnen we vaak geen eten meer zien.
  • In het hotel keken ze vreemd op toen we met al onze bagage binnen kwamen.
  • Het sneeuwbalgooien is voor de jongens nog steeds niet opgehouden.. Het gaat meestal als volgt, de meiden lopen in het midden, de jongens lopen voor en achter en hen en proberen op elkaar te mikken..
  • Alex heeft een huiskamerconcert gegeven voor de koppels.
Zoals gezegd komen we aankomende zondag dus in Diever om een presentatie te geven, we willen jullie hiervoor van harte uitnodigen. We geven ook nog een presentatie in Kortrijk en Epe.
 
  • Zondag 3 maart, Ichthus Kortrijk (België), Zandstraat 24, om 9.30 uur (Centraal Europa team - thuisgemeente van Esli & Sara)
  • Zondag 3 maart, Kruiskerk Diever, Kruisstraat 1a, om 19.15 uur (Centraal Europa team - thuisgemeente van Jody & Jelle)
  • Vrijdag 8 maart, Regenboogkerk Epe, Beekstraat 33, om 19.00 uur (Alle outreach teams) 

We hebben ook nog wat nieuwe gebedspunten geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten